Tak, jeśli ponownie aktywujesz subskrypcję w ciągu 7 dni od jej anulowania.
Po upływie tego czasu wcześniejsze benefity przepadają i nie można ich odzyskać.
Tak, jeśli ponownie aktywujesz subskrypcję w ciągu 7 dni od jej anulowania.
Po upływie tego czasu wcześniejsze benefity przepadają i nie można ich odzyskać.