Lista zakupów jest zapisywana osobno na każdym telefonie. Jeśli jedno z Was zmieni posiłek, listę trzeba ponownie wygenerować na obu urządzeniach.
Pamiętaj, że:
- zmiana posiłku na jednym urządzeniu nie aktualizuje automatycznie listy zakupów na drugim,
- odznaczenie kupionego produktu na jednym telefonie nie odznaczy go na drugim.
Jeśli jedno z Was zmieniło posiłek:
- Na urządzeniu, na którym wprowadzono zmianę, przejdź do Twojego profilu w prawym górnym rogu → Ustawienia i powiadomienia → Synchronizuj dane.
- Na drugim urządzeniu wykonaj tę samą synchronizację.
- Na obu urządzeniach usuń dotychczasową listę zakupów i wygeneruj nową.
Po wykonaniu tych kroków jadłospis i lista zakupów będą zgodne na obu urządzeniach.
Centrum pomocy